Sider

onsdag 4. juli 2012

Biola-test

Skrevet av: Mats Overaae

Vi har kommet godt i gang med den nye tilværelsen her i Statsbygg, og vi har begynt å bli kjent med hverandre. Lunsjpausen er en av gangene der vi interns samles, spiser og skravler. En annen fin ting med lunsjen er at prisene i kantina er hyggelige og ikke minst er drikken gratis. Av drikke finnes det både melk, jus, te, kaffe, og Biola! Og sistnevnte har gått som farsott rundt lunsjbordet. Alle har plutselig begynt å drikke Biola, nå som det er gratis.

Biola er egentlig en slags “bra for magen”-drikk, men den kan også fint brukes som en dessertdrikk. Den er en god erstatter for både smoothie og jus, og finnes i flere smaker. Ola (på HR) har kommentert det er anbefalt å holde seg til ett glass om dagen. Dette må vi huske på!

Jeg har samlet et representativt utvalg summer interns for å ta en liten smakstest av de forskjellige typene. Panelet består av Jonas, Martine og meg.

Testpanelet

Aprikos: 6 (testvinner!)
Forventningene var lave til denne. Aprikos. Biola. Høres ikke godt ut. Men denne smaker mye bedre enn man skulle tro! Den er frisk og aromatisk sier Jonas. God start!

Bringebær: 2
For en skuffelse. Hver gang et nytt produkt lanseres finnes den i bringebær og jordbær fordi det liksom skal være en sikker vinner, noe alle liker. Smaker kunstig og kjedelig, men fargen var fin. Litt for søt og for besk ettersmak.

Jordbær: 2
Samme som med bringebær. Jonas tror han vet hva det smaker, og etter litt betenkningstid finner han ut at det smaker “syden-youghurt”. Martine synes den var kvalmende. Den tjukke konsistensen og den søte og kunstige smaken gjør dette til en taper. 

Solbær: 4
Etter mye om og men får denne terningkast 4. Jeg og Jonas likte den godt, mens den litt mer kresne Martine var ikke like begeistret. Kanskje det skyldes at de forrige smakene sitter igjen.

Mango, Banan, Ananas: 3
 Jeg synes den smaker ananas først og så mango. Martine mener omvendt, og Jonas synes smaken er udefinert. Bananen demper de to andre. Helt ok.

Blåbær: 5
Både jeg og Jonas er enige i at denne er veldig bra. Denne er ganske god, nesten like god som aprikosen. Konsistensen kunne vært litt tykkere. Skal nevnes at Martine ville gitt den en 3-er.

Til slutt måtte vi smake på aprikosen en gang til for å sjekke om den fremdeles var like bra. Det var den!


Testvinneren


Jordbær og bringebær får såvidt ståkarakter, mens blåbær nesten når helt opp.



1 kommentar:

  1. Så flott å få vite hvilken Biola som er best, selv for meg som har vært 6 år i Statsbygg og (13 år i diverse firma før dette som også hadde kantiner med Biola ;-) ). ENDELIG vet jeg hva jeg skal gå for (= Aprikos og dernest blåbær) ;-) ! Nyutdannete kan bidra med ny kompetanse på mange og til tiders uante områder ser det ut til ;-) ! Mvh, Ramez (fra seksjon forskning, miljø og virksomhetsstyring og jobber med "intelligente modeller" GIS/BIM, miljø, programutvikling av analysemoduler/etc + mer).

    SvarSlett