Sider

mandag 7. juli 2014

Vi bygger nytt nasjonalmuseum!

Skrevet av: Erle Harstad og Vlad Vermesan, Summer Interns i byggherreavdelingen, prosjekt nytt nasjonalmuseum


Prosjekt nytt Nasjonalmuseum er et så stort prosjekt at det har blitt en egen seksjon i Byggherreavdelingen i Statsbygg. Som henholdsvis arkitekt- og byggstudent fra NTNU føler vi oss veldig heldige som får være med på detaljprosjekteringen av dette flotte bygget. Vi sitter på prosjektkontor i Viktoria Terrasse, en kort spasertur unna hovedkontoret til Statsbygg. Her har vi en variert hverdag med befaring på byggeplass, og kontorarbeid.
Vlad foran Astrup Fearnley på Tjuvholmen
Siden vi skal bygge et nytt nasjonalmuseum er det på sin plass at vi undersøker andre museumsbygg i nærheten. På fredag var vi derfor på befaring på Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen. Dette er ikke et museum for den konservative typen! Det inkluderer homsebarer, halve kuer og MYE nakenhet. Her er et sensurert utvalg av den nåværende utstillingen:
Sauen på korset
                                                                      
Erle ser på kunsten
Det kan anbefales å ta seg en tur!

Resten av dagen har vi jobbet med BIM, som er et 3D modelleringsverktøy. Vi bruker et program som heter Solibri Model Checker, hvor vi kjører analyser og sjekker at modellen av Nasjonalmuseet er korrekt. Dette er spennende og veldig relevante oppgaver.
Arbeidsplassen på prosjektkontoret
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar