Sider

onsdag 2. juli 2014

Microsoft Excel kurs for viderekommende!

Skrevet av Christian Magnus Knap, Summer Intern i HR

Excel- livet, lyset og veien <3

Statsbygg har som målsetning å tilby muligheter for videreutvikling til sine ansatte. For å oppnå dette har Statsbygg dannet Statsbyggskolen, som tilbyr intern og ekstern opplæring som strekker seg over alle fagområdene i organisasjonen. Vi summer interns fikk muligheten til å være med på kurs i Excel for viderekommende, med et 6-timers kurs i går, og et i dag.

Vi hadde en svært inspirerende kursholder fra PCpedagogen som i løpet av dagen kom med flere gullkorn om hvor fantastisk Excel var. Et av de bedre sitatene var nok om Pivot-tabeller, som hun var så glad i. "Jeg pleier å si at jeg sliter å velge mellom ungene mine og Pivot-tabeller".

Det var varierende forkunnskaper i Excel blant internsene. Økonomistudentene hadde nok et vesentlig forsprang på eksempelvis jusstudentene. Imidlertid er vi alle såpass unge og vant med diverse dataprogrammer, at også de uerfarne klarte å henge med i kurset.

Noen av temaene vi gikk gjennom var eksempelvis tips og triks om tabeller, lister, Pivot-tabeller, samt praktiske funksjoner som "FINN.Rad" og "FINN.KOLONNE". Dette blir svært nyttig for mange av oss i arbeidet for resten av sommeren :)

Vi takker Statsbygg for et morsomt og lærerikt kurs, samt muligheten til å utvikle våre Excel-kompetanse!

Gleden står i taket når "FINN.RAD"-funksjonen løser problemet ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar