Sider

onsdag 9. juli 2014

Omvisning i Den Norske Opera og Ballett

Skrevet av: Alette Malerbakken, Summer Intern i HR

I går var det duket for nok ett kræsj-kurs for oss Summer Interns i Statsbygg. Denne gangen var det Eiendomsavdelingen som stod for tur.

Eiendomsavdelingen er en av de fem avdelingene i Statsbygg, og er delt inn i mange ulike seksjoner som driver med alt fra anskaffelser, vedlikehold, fengsler, kongelige bygninger, og ikke minst utenlandseiendommer. Statsbygg har en samlet utenlandseiendomsmasse på over 100.000 kvadratmeter som utgjør ca 173 bygninger og ligger geografisk spredt i 57 land. Disse strekker seg helt fra San Francisco i vest til Tokyo i øst, og Antarktis i sør til Svalbard i nord. Videre fikk vi også se filmsnutter av bygninger fra hver av Statsbyggs regioner, som ga et innblikk i hvordan de Statsbygg-ansatte drifter bygningen.


Etter drøye 3 timer med foredrag, filmsnutter og lunsj, gikk vi samlet til Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika. Her var det duket for omvisning og masse spennende og interessant informasjon. Visste du at det er over 600 faste ansatte på Operaen? Særlig interessant var omvisningen backstage- ingen var nok klar over hvor enorm Operaen er bak scenen. Du får faktisk plass til et par håndballbaner bak der. Etter omvisningen tok de fleste en tur opp på operataket for å nyte utsikten i solskinnet, før de gikk tilbake til jobb.


Totalt sett var det en veldig spennende og morsom dag, med både filmsnutter, foredrag og omvisning. Vi takker så mye for en innholdsrik og lærerik dag, og gleder oss allerede til neste kræsj-kurs! Å være Summer Intern i Statsbygg både er lærerikt og gøy :)


Fornøyde summer interns etter endt omvisning på Den Norske Opera og Ballett :)
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar