Sider

mandag 4. august 2014

Seminar hos Porsche i Leipzig!

Skrevet av: Espen Malm og Fabian Fjuk Egge, Summer Interns i Byggherreavdelingen, Campus Ås
 
Vi er to studenter fra Bygg- og Miljøteknikk på NTNU. Fabian er ferdig med fjerdeåret, mens Espen ikke er like tørr bak øra og er bare ferdig i med første året. Vi jobber i Byggherreavdelingen, Campus  Ås. Her er vårt hovedområde renoveringen av den velkjente Urbygningen. Den ser slik ut:
 

I sommer har oppgaven vår vært å bistå i arbeidet med fremdriftsplanlegging av produksjonsprosessen. Byggingen skal starte i august 2014, og vi har fått ta del i kontrahering av generalentreprenør, samt den siste planleggingen før rigg av byggeplass. Det betyr altså at vi har jobbet med å planlegge framdriften av byggeprosessen. Vi har vekslet mellom å sitte på det alt for kalde hovedkontoret i Oslo og det alt for varme prosjektkontoret på Ås.

Espen sin arbeidsstasjon (han får hjørnekontor neste uke)
Det vi har jobbet med nå blir brukt i prosjektets samhandlingsfase. Videre har vi også vært så heldige at vi har blitt invitert med på lean-construction-seminar hos Porsche i Leipzig. Her skal vi lære mer om taktplanlegging og lean-construction. Turen skjer i slutten av august, og vi gleder oss enormt! Les mer om lean her: http://no.wikipedia.org/wiki/Lean
Apropos heldig, så er vi særs fornøyd med internshipet vi har hatt i Statsbygg til nå, og vet at det kommer til å komme godt med videre i studiet og i jobbsøkersammenheng.

PS: I og med at det er så varmt på prosjektkontoret vårt på Ås, pleier vi å spise is på den lokale cafeen. Her følger en anmeldelse av to utvalgte istyper:

Jordbær-sorbet: Veldig god smak og den kjøler deg ned i varmen. 
Lakris-is: Ikke spis den!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar