Sider

torsdag 7. august 2014

Kurs på Norges Idrettshøyskole

Skrevet av: Christian Magnus Knap, Summer Intern i HR

I går var vi på "Kræsj-kurs" med Statsbyggs avdeling Faglig Ressurssenter, for å få en smakebit på hva de jobber med. For å komme litt bort fra kontoret, ble dagen lagt til Norges Idrettshøyskoles lokaler oppe ved Sognsvann.
Omvisning i svømmehallen på NIH
Faglig Ressurssenter har en Summer Intern i hver seksjon i avdelingen, og disse presenterte hva sin seksjon jobber med, samt sine arbeidsoppgaver for sommeren. Seksjonene er Økonomi og analyse, Elektro, Juridisk, Bygg, Arkitektur og kulturminne, Stab og VVS. Her kan Statsbyggere henvende seg for å få hjelp fra eksperter innen hvert fagfelt, for at prosjektene skal gjennomføres på en best mulig måte.

Her kunne man i gamle dager ro 8 mann/kvinner i bassenget
Norges Idrettshøyskole ble bygget på 60-tallet, og trenger derfor omfattende renovasjon og modernisering. Her kommer Statsbygg inn i bildet. Prosjektet har en ramme på over 800 millioner, så fremtidens NIH-studenter kan nok glede seg stort til at prosjektet står ferdig. Vi fikk en presentasjon av prosjektet, samt en omvisning på bygget.
Det tegnes på iPad
Etter lunsj fikk var det et foredrag om arkitektfaglige utfordringer og om passivhus og energi. Dagen ble avsluttet med et lynkurs i BIM (Building Information Modeling), der vi selv fikk prøve et enkelt program på iPad for å modellere rommet vi satt i.

Etter endt arbeidsdag benyttet flere av oss det fine været til å gå bort til Sognsvann for grilling, bading og volleyball. Det var en hyggelig avslutning på en bra dag.
Volleyball i sommerværet!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar