Sider

mandag 22. juli 2013

Tjenestereise langs Mjøsa

Skrevet av: Silje Ruud, Johanne Rapp Riise, Janne Fjeldtvedt Pedersen

Vi er summer interns i Faglig Ressurssenter Arkitektfaglig (FA) og Utviklingsavdelingen Kultur og Næring (UK). I sommer skal vi jobbe med arealeffektivitet og brukergrupper i høyskolesektoren, og vi arbeider med Høyskolen i Lillehammer og Høyskolen i Hamar som case study i dette prosjektet. I denne forbindelse fikk vi mulighet til å dra på befaring, og pakket derfor sekken og låne-pcen for en todagers tur med faglig innhold.

 





Første stopp var Lillehammer, som er den største av de to høyskolene vi jobber med. Her ble vi godt mottatt av driftspersonalet, som tok seg rikelig med tid og viste oss rundt på campus. Vår oppgave i Statsbygg denne sommeren krever et stort informasjonsgrunnlag, og det var derfor veldig nyttig å oppleve stedet selv og snakke med brukerne.



Samtaler på taket, med utsikt over innlandslandskap



I kjelleren på HiL: Driftspersonalet og tre kvinnelige arkitektstudenter som er over gjennomsnittet interessert i ventilasjonsanlegget.



 
Fra Lillehammer gikk turen videre til Hamar, hvor vi samlet kreftene på Quality Astoria Hotel. Som ivrige arkitektstudenter, tok vi en faglig kveldstur til Domkirkeodden hvor vi fikk se vakre verk fra Sverre Fehn og Lund & Slaatto.




Tirsdag morgen startet med hotellfrokost og en vandretur opp mot Høyskolen i Hamar som ligger tett på sentrum. Med intervju-malen i sekken var vi klar for å snakke med studenter og ansatte ved skolen. Det ble flott guiding gjennom gamle verneverdige bygg og spennende nye lokaler.

 


T.V. Gunn Walstad. Veggmaleri av Børje Sundbakken
 

Vi har hatt en innholdsrik tur, og snakket med engasjerte mennesker som har hjulpet oss langt på vei. Nå gleder vi oss til å bearbeide materialet!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar