Sider

torsdag 4. juli 2013

En arbeidsdag hos BJ

Skrevet av: Hilde Arnesen og Erle Harstad, Summer Interns BJ

BJ står for byggherre justis. Dette er avdelingen som bygger og renoverer de kule byggene, altså politihus, fengselsbygg og rettshus. Et kjempespennende sted å være. En arbeidsdag hos Statsbygg er aldri lik! Nye utfordringer og muligheter hver dag. Vi tenkte å gi dere blogglesere litt innsikt i hva en arbeidsdag hos BJ kan bestå av.
 
 Befaring på Ullersmo fengsel avd. Krogsrud
 
Morgenene starter som oftest med litt kaffekos med de ansatte på avdelingen. Der snakkes det litt om de ulike prosjektenes status, hvordan utfordringer kan løses/angripes og hvordan livet er utfor husets fire vegger. En skikkelig kosestund som gir oss studenter muligheten til å våkne litt før arbeidsdagen er i skikkelig i gang. Kaffekosen varer ikke lenge, da det alltid er mye å ta tak i.

Det blir litt jobbing på kontoret før turen går til Ullersmo fengsel avdeling Krogsrud. Dette er en fengselsenhet med lavere sikkerhetsnivå, kalt åpen soning. Målet til Krogsrud er å gradvis tilnærme straffedømte til samfunnet. Statsbygg har restaurert to av forlengningsbyggene (ferdig i 2009 og 2011)og bygget et nytt bygg (ferdig 2013). Vi har tatt del i den siste fasen av dette prosjektet. Det nye bygget er ferdig og det gamle skal rives. Vi var på befaring for å se hvor langt de var kommet med rivningen og for å se at det ble gjort etter boka.
 

På kontoret
 
Videre gikk turen rett opp til høyesterettshuset i Oslo, hvor det ble gjennomført en vernerunde. Her skal det bygges på en etasje. Dette prosjektet er helt i startfasen, så stillaset er under opprigging. Da er det viktig å sjekke at det er sikret riktig.
Dagens siste avtale var et møte med Summer Interns-gruppa. Summer internsene hos Statsbygg har i tillegg til arbeidsoppgavene på avdelingene, fått en oppgave som skal løses i grupper. Dette er en unik mulighet for oss til å være kreative og samtidig bli bedre kjent.

Dagen avsluttes med en liten time på kontoret før det blir bowling og peppes med alle Summer Internsene.  En herlig dag på jobb med mange nye inntrykk. Ingen dag er lik!

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar