Sider

onsdag 31. juli 2013

Summer Intern i Eiendomsavdelingen

Skrevet av: Muisha R. Shekobe 

Jeg er Summer Intern i Statsbygg i år, og er uteksaminert kjemiker tilknyttet kjemisk Institutt, Universitet i Oslo (UiO).
Sammen med Caroline Granberg (siv.ing bygg), Jesper Stensrud (økonomi/eiendomsutvikling), Celine Arild(siv.ing ind.øk) og Johan Tøraasen (eiendomsfag), jobber jeg i Eiendomsavdeling (E). Det er nå gått én måned og åtte dager siden jeg begynte å jobbe i E. Mitt inntrykk av E så langt er at E er en inkluderende arbeidsplass. I E finnes mennesker med variert bakgrunn og kompetanse. At E er et sted hvor det er rom for mangfold og utvikling, er det ingen tvil om.

Summer Internsene i E får opplæring i livssykluskostnader (LCC)

Jeg jobber med tre spennende oppgaver, som jeg har fått utlevert fra min veileder, Mai Anh.
 
Første oppgave går ut på å lage en kravspesifikasjon for offentlig anskaffelse av elektronisk stoffkartotek, det vil si, anskaffelse av et elektronisk arkiv med informasjon om helsefarlige stoffer samt helseskadelige biologiske materialer.
 
Det har kommet en ny forskrift som gjør at Statsbygg ønsker å anskaffe et nytt stoffkarotek. Før Statsbygg går til anskaffelse av dette må det lages kvalitetskriterier eller en liste med krav til funksjonalitet, ytelse og sikkerhet som det nye elektroniske stoffkartoteket skal oppfylle.
 
Andre oppgave handler om å lage elektronisk jobbkort. Et ferdig utviklet elektronisk jobbkort inneholder all registrert informasjon om en gitt jobb. Informasjonen går stort sett ut på at jobben gjennomføres regelmessig, gjerne med en frekvens på én, tre, seks eller tolv måneder. Et elektronisk jobbkort lages ved hjelp av to systemer: Tverrfaglig Merkesystem (TFM), som er et system som beskriver hvordan bygningsdeler og tekniske installasjoner innen bygg/anlegg skal identifiseres, systematiseres og merkes, og SESAM, som er en helhetlig FDVU- løsning for Statsbygg eiendommer.
Elektroniske jobbkort skrives som regel ut og oppbevares enten i skjema- maler for vernerunder eller i et tavlesystem utviklet for å holde oversiktlig sortering og fordeling av elektronisk jobbkort. Driftsleder har ansvar for at drifts og vedlikeholds oppgaver registrert på oppbevarte elektronisk jobbkort gjennomføres som planlagt.

På jobb

Tredje oppgave handler om oppdatering av Propman. Propman er en omfattende database for forvaltning av eiendom. Databasen brukes også til å opprette kompleksnumre og byggnumre og registrere etasjer og rom.
Propman ble utviklet på starten av 90-tallet. Databasen var første utviklet som et kontrakts og faktureringssystem. Senere ble databasen utvidet til også å behandle data om eiendom. Utvidelsen skjedde i samarbeid med blant annet Hands, leverandøren av Propman og Statsbygg. Statsbygg utviklet den delen av Propman beregnet for å mestre forvaltningsoppgaver. Eiendomsavdeling tok ansvaret for datainnhenting og dataregistrering.
 
Gruppebilde fra første dag i Summer Internshipet
 
 
Hver uke arrangerer E statusmøter, hvor jeg får anledning til å fortelle om framdriften i de tre oppgavene. Jeg har i tillegg deltatt på to kræsj-kurs, sammen med alle Summer Internsene. De to kræsj-kursene var henholdsvis Kræsj-kurs byggherre og kræsj kurs Faglig Ressurssenter, og ble avholdt i blokk 1 av årets summer Internship- program.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar