Sider

lørdag 6. juli 2013

Kræsj-kurs med Faglig Ressurssenter


Skrevet av: Shan Qureshi, Summer Intern i FØ (Faglig Ressurssenter, Økonomi og Analyse)

Denne uken var det kræsj-kurs i Faglig Ressurssenter, og turen gikk til den nye Sykepleierhøgskolen i Oslo. Faglig ressurssenter er en ressurs-pool som tilfører faglige ressurser til alle Statsbyggs avdelinger. Bjørn Kuvås fra FJ (juridisk seksjon) var ansvarlig for dagen og sørget for at alt gikk som det skulle. 

Det startet med en introduksjon hvor alle ble ønsket velkommen før vi fikk en innføring i miljø-aspektet i Statsbygg. Deretter fortalte arkitektene om universell utforming, før to spreke karer presenterte Statsbyggs arbeid med kulturminner. Det var mye å sette seg inn i, siden vi ble introdusert for så mange ulike fagområder. Etter lunsj fikk vi en omvisning på Sykepleierhøgskolen. Her var vi innom alt fra tekniske rom, til en tur opp på taket med utsikt over hele byen. De tekniske rommene var overraskende store, mye grunnet helt nye krav til tekniske installasjoner. Det var også moro å se hvordan bygget var oppdelt i en helt ny del, samt en renovert del.

Bilder fra omvisningen på Sykepleierhøgskolen. På bildet nede til venstre viser Frode en av Summer Internsene hvordan auditoriet kunne modelleres ved hjelp av BiM. 


På slutten av programmet fikk vi se hvordan BiM (Building Information Modeling) kan brukes i praksis. To av våre egne Summer interns fikk være med å modellere auditoriet vi befant oss i. Prosessen startet med noen enkle streker på en iPad, hvor målene av rommet ble gjort med en lasermåler. Deretter ble modellen overført til en pc, og vi kunne se hele bygget som en 3D-modell. Det er veldig interessant å se hvilke muligheter den nye teknologien fører med seg til byggeprosessene. Før alle kunne pakke sammen for dagen, holdt Katrine og jeg en presentasjon om vår seksjon, nemlig FØ (Økonomi og analyse). Her presenterte vi de forskjellige kalkylene Statsbygg opererer med, samt hvordan arbeidet foregår, og ikke minst hvor viktig hele prosessen er.


Jentene er i overtall i årets Summer Internship!



Vi håper denne dagen var like lærerik for alle andre Summer Interns, som for oss.

Takk til alle i Faglig Ressurssenter som bidro til et spennende kræsj-kurs! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar