Sider

mandag 1. juli 2013

Befaring på Høgskolen i Gjøvik

Skrevet av: Henriette Ellingsrud og Ida Myran, Summer Interns FE (Faglig Ressurssenter, Elektro)

Hei og hå!

Noe av det beste med å jobbe i Statsbygg så langt er at vi har blitt satt godt inn i en normal arbeidsdag på bygget, gjennom både ekskursjoner og foredrag. På torsdag var vi i FE (Faglig ressurssenter, Elektro) på eksotisk langtur til Høgskolen i Gjøvik. Skolen består av flere eldre bygg, noen er allerede renovert av Statsbygg, mens den delen vi så på var i rivingsfasen før den senere skal få helt nytt innhold. Altså er det bare skallet som skal stå igjen. Underveis på befaringen kunne vi fastslå at rivningsarbeidet var godt i gang, noe som medførte at vi måtte bekle oss i refleksvester, vernehjelm og -sko.

Utenfor Høgskolen
Utsikt fra Høyskolen utover Mjøsa
Senere på dagen var vi med på to ulike bygningsmøter. Det var ingen store overraskelser med tanke på klientellet. Her var det mange hardbarka bygningsmenn, de fleste på 50+, med skitt under neglene og stålpeiling på sitt felt. Men vi ble svært godt tatt imot, dette til tross, og ble stadig spurt om vi hadde noe faglig input å komme med. Til tross for vår manglende innsikt i prosjektet fikk vi til og med boller og kaffe!


Ida og Henriette på byggeplassen
Konklusjonen fra dagen var at det er et enormt stort system og mange personer som skal koordineres på en byggeplass av såpass stor størrelse, at mange av de «gode» løsningene man hadde på 80- og 90-tallet kanskje ikke kan omtales som spesielt gode lengre, og at vernesko ikke er et veldig kledelig plagg.

Over og ut fra FE!
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar