Sider

onsdag 24. juli 2013

Sommer i Eiendomsavdelingen

Skrevet av: Celine Arild, Summer Intern i Eiendomsavdelingen

I år er vi fem studenter som jobber i Eiendomsavdelingen på Statsbyggs hovedkontor. Fire er tilknyttet eiendom drift (ED) der vi har fått ulike arbeidsoppgaver. Caroline Granberg (siv.ing bygg) jobber med oppdatering av det digitale tegningsarkivet, Jesper Stensrud (økonomi/eiendomsutvikling) jobber med analyse av nøkkeltall for drift og LCC-beregninger (livssykluskostnader), Muisha Shekobe (miljøkjemiker) jobber med elektronisk stoffkartotek og Celine Arild (siv.ing ind.øk) jobber med universell utforming. Johan Tøraasen (eiendomsfag) er tilknyttet forvaltningsstaben (EF) og jobber med verdisetting av eiendomsporteføljen.

Siste uken av bolk 1 i Summer Internship-programmet var en hektisk uke for oss i eiendomsavdelingen, da vi hadde flere presentasjoner og befaringer som eksklusivt var forbeholdt oss fem.  Tirsdag startet vi dagen med en teoretisk gjennomgang av Politihuset i Oslo med mye informasjon om bygget og byggets funksjon. Dermed bar turen av sted til Politihuset der vi fikk være med og se de driftsmessige aspektene ved bygget, med blant annet omvisning av teknisk rom og nødstrømsaggregatet.



Elisabeth (rådgiver i Eiendomsavdelingen) var med oss på befaringen. Fra venstre: Elisabeth, Johan, Jesper, Caroline, Celine og Muisha utenfor Politihuset i Oslo

Torsdag var det duket for hele to presentasjoner. Først fikk vi en meget lærerik innføring i LCC-beregninger, altså hvordan man beregner livssykluskostnadene til byggeprosjekter. Dermed ble vi introdusert for Statsbyggs nye eiendomssystem, SESAM, som skal forenkle rutiner og arbeidsprosesser gjennom en universal IT-plattform.

 
Det er både spennende og morsomt å jobbe i eiendomsavdelingen til Statsbygg. Vi har varierte arbeidsoppgaver og jobber sammen med mange dyktige mennesker som gjerne deler sin kunnskap med oss!

 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar