Sider

onsdag 8. august 2012

Et innblikk i Trond Mosleth’s regime, avd. FE

Skrevet av: André Olai Sæthern og Thomas Nergård
 Ja, da var det våres tur i denne nå så populære bloggen! Vi består av André Olai Sæthern og Thomas Nergård, som i år, av ca. 420 søkende, «vant» Statsbygg Summer Internship. André skal starte på tredje året elkraft ved Høgskolen i Østfold og Thomas skal starte på tredje året automasjonsingeniør ved Høgskolen i Oslo og Akershus. At vi havnet i elektroavdelingen, forkortet FE, har vist seg fra våres side å være den beste avdelingen med vår mentor Trond Mosleth i spissen.
 
Thomas og André  i møte med Trond

Da det fort blir kjedelig med alle faglige uttrykk vil vi i korte trekk nevne at våre arbeidsoppgaver denne sommeren hovedsakelig består av å sette opp forskjellige alternativer for hvordan utvalgte bygg under Statsbygg kan sette opp energimålere i disse byggene. Dette vil da kunne gi en mer spesifikk oversikt over hva energi forbruket i det enkelte bygg går til, som videre gjør at man da kan iverksette tiltak for å minske disse forbrukene.


Måleinndelingsoversikt av NOB
 Vi fikk som første oppgave å kartlegge Kystverket i Kabelvåg så vi ble litt varme i trøyene, for så å øke omfanget på prosjektet med Høgskolen i Sogndal, til vår «grand finale» som for tiden er NOB – Nytt Ordontologibygg, Bergen.

 Dette har frem til nå vært en veldig fin arbeidsplass da vi har kunnet jobbet så å si selvstendig med våre oppgaver, må også nevne folket på avdelingen har tatt oss i mot med åpne armer om vi har banket på døren og spurt om hjelp. Her er bl.a. Martine og Jonas (Summer Interns), de er våre gode naboer som vi ofte tar en liten snakkis med. 

Hos naboene
Så vårt inntrykk til nå på vår dag nr. 20 her på huset er over all forventing med Karianne og Mats som sørger for et godt samhold med oss studenter i form av sammenkomster og vellykket forsøk på felles lunsj, Statsbygg sine ansatte som alle er blide, imøtekommende og glad i nye ansikter, og sist men ikke minst; den hyggelige fredagstunden som hver avdeling arrangerer så vi alle blir bedre kjent, og som gir et bedre arbeidsmiljø. Vi ser frem til å være en del av miljøet i Statsbygg de neste 7 arbeidsdager før vi dessverre må takke for oss og trekke tilbake til pensumbøker.




Så, en stor tommel opp fra oss studenter i FE avdelingen J



1 kommentar:

  1. Ivrig bloggleser8. august 2012 kl. 13:14

    Så, hvem er alle disse kjekke karene?

    SvarSlett