Sider

mandag 6. august 2012

3,741m2 Allvitende Summer Interns

Skrevet av: Jonas Nordenhaug og Martine Pettersen
Vi er Jonas og Martine og studerer henholdsvis bygg og energi og miljø. I sommer jobber vi som interns på Faglig ressurssenter VVS, eller FV som det heter på Statsbygg-språket. De fleste forbinder vel VVS med rør og avløp, men VVS står for varme, ventilasjon og sanitær og inkluderer dermed også energi. Vi holder til på et hyggelig firemannskontor med utsikt mot “vakre” Oslo City, og derfor vet vi alltid hva klokken er og hvor mange grader det er ute. FV er en nokså liten avdeling, men den er fylt opp med glade og hyggelige mennesker, så arbeidsmiljøet er det ingenting å si på.



Arbeidsoppgavene våre består av å sammenfatte, sammenligne, kommentere og utføre følsomhetsstudie av inndataverdier brukt i energiberegninger i et program som heter SIMIEN. Rare tall og tvetydige forskrifter gjør at vi av og til må leke litt detektiver (eller dekdektiver som vi liker å si) for å forstå alt. Dette høres kanskje tørt ut, men det er veldig interessant og lærerikt. Plutselig får ting man har hørt om på forelesning og lest om i bøker mening. I tillegg har vi lært oss mye om SIMIEN og vært på Excelkurs, noe som er nyttig både for studiene og fremtidig jobb.

Nede til venstre: På kontoret. Nede til høyre: Utsikt til Oslo City

Vi på Faglig Ressurssenter skal være nettopp det, faglige ressurser. Vi skal kunne svare på alt. Vi skal hjelpe deg når du sitter fast. Når du grubler og grubler men ikke får det til, så er det vi som ordner alt. Vi er allvitende (les: vi kan google). Visste du for eksempel at man kan regne ut arealet til et menneske med følgende formel? Areal menneske = 0,024265*(yde^0,3964)*(vekt^0,5378).

I tillegg til arbeidet vi gjør på FV, er fellesopplegget for oss summer interns noe vi setter stor pris på. Denne ordningen har bidratt til at det blir veldig sosialt på jobben og gjort Statsbygg til noe mer enn “bare en arbeidsplass”.  Flott kantine med masse god mat og mulighet for det daglige glasset biola (og for Jonas sin del den daglige karbonaden) skader jo heller ikke, så på Statsbygg stortrives vi. Det eneste vi foreløpig har å utsette på Statsbygg er vanndispenseren som ofte gir Jonas, men aldri Martine, varmt vann når han tror det er kaldt…

2 kommentarer:

  1. Nok en god blogg-post!
    Hyggelig at studenter med sommerjobb hos Statsbygg ikke bare får påfyll av Biola, men også av kunnskap om energiberegninger av yrkesbygg. En gjenganger i hele bloggen er de proffe billed-kollasjene. Her trengs det kompetanseoverføring til de fast ansatte. Hvordan ordner men slike fine billedplakater?

    SvarSlett
  2. Oooo! Er han kjekke LEDIG????????????

    SvarSlett