Sider

fredag 3. august 2012

Cognos, Twist og konkurranseinstinkt

Skrevet av: Karianne Røyrane
Vegard og Ingrid (Summer Interns i Økonomiavdelingen) jobber med økonomistyringsprogrammet Cognos, og i den forbindelse skulle de utføre en brukerundersøkelse. De inviterte derfor oss Summer Interns til å delta, og fristet med sjokolade til deltakerne. Denne lille gulroten så ut til å fungere, og møterommet ble fylt opp.

Full konsentrasjon under konkurransen. Oppe til høyre: Vegard. Nede til venstre: Mats

Først fortalte Vegard om hvordan Cognos fungerte. Økonomistyringssystemer er kanskje ikke det mest spennende for alle, og i tillegg var helgestemningen absolutt i anmarsj. Etter å ha blitt kjent med Cognos, skulle vi få prøve det selv. Men når Vegard fortalte at dette skulle skje gjennom en konkurranse, våknet folk opp. Vi fikk utdelt et ark med fem oppgaver, som vi skulle finne svar på gjennom å bruke systemet. Fra startskuddet gikk satt alle klistret til skjermen og jobbet på spreng. Det var jo en hel twistpose og ikke minst heder og ære det stod om!
Som økonomistudent tenkte jeg at jeg burde ha en fordel her, og bestemte meg for at denne konkurransen skulle vinnes. Jeg måtte imidlertid raskt erkjenne at ingeniørstudentene er smarte og ikke minst raske. Martine hadde svart på alle spørsmålene før de fleste andre hadde skjønt hva de skulle trykke på, og Anette var ferdig ikke mange minuttene etter. Imponerende!

Martine (til venstre) stakk av med seieren, mens Anette tok andreplassen.


Tilslutt evaluerte vi programmet, både i et spørreskjema som Vegard og Ingrid hadde laget, og en felles diskusjon. Forhåpentligvis fikk de mye ut av brukerundersøkelsen, som de kan bruke i sitt videre arbeid i sommer. Vi andre fikk i hvert fall blitt kjent med Cognos og fått fastslått at konkurranseinstinktet fungerer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar