Sider

torsdag 26. juni 2014

Befaring på Statsbyggs største prosjekt

Skrevet av Christian Magnus Knap, Summer Intern i HR

I går var det ingen vanlig dag på jobben for oss interns - det var duket for Kræsj-kurs med Byggherreavdelingen! Dette var en dag hvor Byggherreavdelingen (en av fem avdelinger i Statsbygg) ga internsene et innblikk i hva avdelingen driver med.

Alle internsene møtte opp foran Oslo Plaza 08.30 klar for avreise til Ås. Der ventet Statsbygg sine spennende byggeprosjekter til det nye Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), som vi fikk sett og hørt mye om. Prosjektet er enormt, og har en kostnadsramme på hele 6,3 milliarder kroner!

Første stopp for dagen var byggeplassen for det nye senteret for Husdyrforsøk. Pr i dag var det stort sett kun en ekstremt stor byggeplass, men i januar skal 12 000 kvm bygningsmasse stå klar til bruk for forskning på storfe, småfe, etc.
Slik ser byggeplassen ut i dag

Sikkerhet på byggeplassen står høyt i kurs hos Statsbygg, og vi fikk derfor tildelt hjelm, vernesko, refleksvest, vernebriller og hansker til omvisningen på byggeplassen. For de fleste av oss var alt sikkerhetstutstyr meget eksotisk, da de færreste av oss hadde vært på en byggeplass før.

Sikkerhetsutstyr er svært viktig på en byggeplass, da mange store anleggsmaskiner kjører omkring

Etter omvisningen dro vi videre til dagens universitet på Ås, omkring en kilometer unna. Her fikk vi et foredrag fra prosjektdirektør Erik Antonsen om prosjektet "Campus Ås", og om Byggherreavdelingen ved avdelingsdirektør, Synnøve Lyssand Sandberg. Ettersom at Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet skal flyttes fra Oslo til Ås, skal det bygges et enormt nytt bygg der ute, i tillegg til flere andre prosjekter. Totalt, skal alt stå klart i 2019, så det er fortsatt en stund til studentene på NMBU vil få glede av et splitter nytt studiested.

Urbygningen er en kjent bygning for studentene ved universitetet. Dette er en over 100 år gammel verneverdig bygning som gir assosiasjoner til flotte universiteter i USA, som Harvard eller lignende. Denne må restaureres, og i dag står kun skallet igjen. Vi var så heldige å få en omvisning i bygningen, ved prosjektleder Bikramjit Singh. Her er bildene:

Utenfor Urbygningen
 
Oppe på loftet i 4.etasje
Festsalen inne i Urbygningen - et fantastisk rom!
Vi takker for en meget spennende og lærerik dag med Byggherreavdelingen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar