Sider

fredag 29. juni 2012

Kræsj-kurs i Faglig Ressurssenter

Skrevet av: Mats Overaae og Karianne Røyrane

I går hadde vi et nytt fellesopplegg for alle som har Summer Internship i Statsbygg – et 7-timers kræsj-kurs i Faglig Ressurssenter. Dagen begynte med foredrag på Statsbyggs Hovedkontor. Først fikk vi et kurs i Passivhus av Robert, og deretter holdt Morten et foredrag om akustikk. Vi skulle blant annet tippe etterklangstiden i rommet vi satt i, for deretter å måle det ved å sprekke ballonger. Litt overraskende var det Aksel (økonomistudent) og Izabela (mastergrad i kulturminnevern) som klare å tippe nærmest. De fikk dele en pose bamsemums.

Frode modellerer møterommet vi sitter i

Etterpå fikk vi et spennende foredrag om BIM (Building Information Model), av Frode, hvor han blant annet målte opp rommet vi satt i og modellerte det på en iPad. I tillegg viste han oss et program hvor hele Hovedkontoret var lagt inn, slik at vi kunne “gå” fra rom til rom, akkurat som i et spill. Fascinerende!
Klokken 11 dro vi ut til Bygdøy. Til vår store overraskelse var bussen vi hadde bestilt utsmykket med Vålerenga-logoen, den styggeste bussen vi har sett! Vi dro først til Sætherhytten hvor vi fikk lunsj og omvisning. Et veldig idyllisk sted med utsikt over Oslo. Der fikk vi også et foredrag av Mélanie og Charlotte om kulturminner og kulturhistoriske eiendommer i Statsbygg. Deretter bar det videre gjennom en skog og over et jorde til Oscarshall. Vi fikk omvisning der også, og høydepunktet var da vi fikk gå ut på en terrasse på taket.  Et veldig fint bygg med en spennende historie!

Sæterhytten

Pause i solen

Oscarshall



Etter denne dagen har vi fått et bedre innblikk i hva de driver med i Faglig Ressurssenter og hvor allsidig prosjektene til Statsbygg er. En stor takk til alle fra F som bidro til å lage en spennende dag!

På kvelden dro vi en gjeng til Kontraskjæret for å se semifinalen mellom Tysland og Italia. Veldig god stemning, ihvertfall for de få av oss som holdt med Italia!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar