Sider

torsdag 8. august 2013

Kræsj-kurs Eiendomsavdelingen

Skrevet av: Karianne Røyrane og Lars Lillevold, Summer Interns HR-seksjonen

Onsdag 7. august ble det holdt kræsj-kurs i Eiendomsavdelingen. Dagen startet på hovedkontoret hvor vi fikk en innføring av Stein Raakil om hva en eiendomsforvalter jobber med i Statsbygg. Deretter holdt avdelingsdirektøren for Utenlandseiendommene, Siri Berg, foredrag. Statsbygg har nemlig ca. 173 eiendommer i Utlandet, spredt over 57 land!

Interesserte Summer Interns følger med på Stein Rakil sitt foredrag

Etter lunsj dro vi til Tinghuset hvor vi fikk omvisning av driftsjef Åge Solberg. Noe av det første vi fikk se var utsmykningene av billedhuggeren Ole Lislerud, hvor deler av Grunnloven er gjengitt.
 
 
Oppe: Utenfor Tinghuset før omvisningen. Nede: Utsmykningen i trappeoppgangen.


Deretter gikk turen opp i 2. etasje, hvor Åge fortalte om ombyggingen i forbindelse med 22.juli-rettsaken. Vi fikk også komme inn i rettsalen (Rettsal 250), noe som var en spesiell opplevelse.


Over: I Rettsal 250. Under: Bilde tatt fra 10. etasje, og av trappene med utsmykningen.

Etterpå tok vi heisen opp til 11. og 12. etasje, hvor vi så nærmere på de tekniske rommene. Vi fikk også tatt en tur opp på takterassen, hvor det var fin utsikt over Oslo. Deretter bar det ned i kjelleren. Der fikk vi se cellene hvor noen tiltalte blir holdt i pauser under rettsakene.

Bilder fra takterassen på Tinghuset
 
 
 
Tusen takk til alle i Eiendomsavdelingen som bidro til et lærerikt og spennende kræsj-kurs!
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar